Easy2Drive Verkeersopleidingen
Afspraak maken, of heb je vragen?Bel ons op : 035 526 66 68
of : 0297 27 19 66

Motorrijles bij Easy2Drive Verkeersopleidingen

Motorrijden leer je zo bij Easy2Drive! Hoe wil jij je motorrijbewijs halen?


Wil je één of twee uur per week lessen? Of in korte tijd je rijbewijs halen? Wil je weten hoe het is om van een KNMV gediplomeerd motorrijinstructeur les te krijgen? Gebruik de proefles om kennis te maken met ons en onze instructeurs. Naar aanleiding van de uitkomst van de proefles plannen we samen je motorrijlessen voor een normale motoropleiding, losse rijlessen of de compactopleiding.

 

Wij geven les op de motor

Onze instructeurs geven vanaf ons hoofdkantoor in Huizen les, terwijl zij zelf op een motor meerijden. Via een intercom geeft hij aanwijzingen. Soms wordt er even gestopt om bepaalde situaties beter uit te leggen. Afwisselend rijd jij of een mede cursist voorop, zodat jullie ook van elkaar leren.

 

KNMV-gediplomeerd motorrijinstructeur

Een KGI'er heeft op eigen initiatief een aanvullende motorvakopleiding bij de KNMV gevolgd. Ook volgt hij/zij een verplichte jaarlijkse bijscholing. Instructeurs hebben meestal zelf ook motorrijden als hobby en zijn heel enthousiast in het lesgeven aan beginnende motorrijders.

Iedere KNMV-gediplomeerd motorijinstructeur volgt bij het lesgeven het met de KNMV afgesproken protocol. De hoofdpunten uit dit protocol:

  • Een KGI’er geeft in principe altijd rijles vanaf de motor. Hij geeft hierdoor het juiste voorbeeld, maar is ook in staat om altijd een goede demonstratie te geven.
  • Een KGI’er geeft het goede voorbeeld door volledig motorkleding te dragen.
  • Na afloop van elke les vult de KGI’er samen met de leerling een leskaart in, waarmee de voortgang wordt bijgehouden.

Welke lesmotoren hebben we?

Je krijgt bij ons motorrijles op een Kawasaki ER5 (25KW) of één van de Honda's CBF500 met ABS. Deze motoren zijn uitermate geschikt voor beginnende motorrijders. De bijzondere verrichtingen zijn er zeer goed mee te leren. Op de weg kenmerken deze motorfietsen zich als snel, stabiel en veilig.

Gebruik motorjas, helm, broek en handschoenen bij de lesprijs inbegrepen

Veiligheid staat bij ons voorop. Gebruik van helmen, jassen, broeken en handschoenen zijn bij de lesprijs inbegrepen. Je kunt bij ons kiezen uit een versnelde motoropleiding in 6 dagdelen, ons actiepakket, of het rustig aan doen en wekelijks één of twee uur rijles nemen.

Motorrijles in de winter

Onze motoropleidingen gaan gewoon door in de winter zolang de omstandigheden op de weg dat toelaten. Onze motoren zijn voorzien van handvatverwarming en met de juiste kleding dus optimaal bestand tegen de kou!

Nieuwe regels motorrijbewijs per 19 januari 2013

De leeftijd om direct op te gaan voor de zwaarste categorie motor (onbeperkt vermogen) wordt in 2013 verhoogd van 21 naar 24 jaar. De automatische instroom in een hogere categorie na twee jaar ervaring vervalt, de kandidaat moet steeds opnieuw examen doen bij het CBR.
Beide maatregelen zijn een direct gevolg van de Derde Europese Rijbewijsrichtlijn. Hiermee komt een uniform en uitwisselbaar systeem van rijbewijzen en rijbewijscategorieën in Europa. Naast de zware categorie A komen twee lichte varianten, namelijk A1 (lichte motor tot 125cc) en A2 (middelzware motor tot 35 kW).

Categorie

De categorie A1 (lichte motor tot 125cc) kan straks behaald worden vanaf 18 jaar. De categorie A2 (middelzware motor tot 35 kW) kan voortaan na een AVD examen behaald worden na twee jaar A1, dus minimaal op 20-jarige leeftijd. Twee jaar later kan de kandidaat bij het CBR opgaan voor de zwaarste categorie A (onbeperkt vermogen). Jongeren mogen vanaf 2013 wel al op 17-jarige leeftijd beginnen met lessen voor de categorie tot 125cc. Directe instroom in de categorie A2 is alleen in Nederland pas mogelijk vanaf 1 januari 2014. Vanaf 24 jaar mag je direct opgaan voor A onbeperkt.

Met ingang van de nieuwe richtlijn gaat ook de leeftijd waarop jongeren een motorrijbewijs mogen halen in de rest van Europa omlaag. Voor een lichte motor tot 125 cc geldt straks een minimumleeftijd van 16 jaar. Nederland houdt echter vast aan de huidige minimumleeftijd van 18 jaar. Je mag wel op je 17e starten met rijlessen.

Lees meer over de wijzigingen omtrent het motorrijbewijs.

© 2017 Easy2Drive Verkeersopleidingen | Privacy | Disclaimer | Voorwaarden |